Despre apă

Apa minerală naturală

Apa minerală naturală trebuie să îndeplinească numeroase cerințe strict reglementate. Ea trebuie să provină dintr-o sursă subterană de apă protejată de contaminanți și poluare ambientală. Numai apa care este oficial recunoscută și testată pentru originalitatea sa poate purta denumirea "apă minerală naturală". Pentru a-și păstra puritatea atestată, apa minerală este îmbuteliată direct la sursă în recipiente destinate consumului.

Citește mai mult

Apă de izvor și apă de masă

Calitatea apei de izvor poate fi foarte diferita de la un izvor la altul. Pentru a fi siguri de calitatea apei, izvorul trebuie mai întâi captat corespunzător şi monitorizat pe o perioadă de câteva sezoane. Apa de izvor poate proveni din una sau mai multe surse subterane, dar condiţiile de calitate impuse nu sunt atât de stricte ca în cazul apei minerale naturale.

Citește mai mult

Apa minerală și sănătatea

Aproape 72% din masa corpului uman fără grăsimi este apă. Pentru o bună funcționare, corpul necesită între doi și șapte litri de apă pe zi pentru a evita deshidratarea, cantitatea exactă depinzând de nivelul de activitate, temperatură, umiditate și alți factori.

Citește mai mult

Apa minerală și nou-născuții

Apa reprezintă cca. 75% din masa corporală a unui sugar, 60% din cea a unui adult şi 50% la persoanele în vârstă. Datorită faptului că suprafaţa cutanată raportată la greutate este de 2 ori mai mare la un sugar faţă de un adult, acesta pierde mai multă apă prin transpiraţie. La aceasta se adaugă atât pierderea de apă prin plâns, scaune, cât şi prin faptul că rinichii nu sunt încă adaptaţi să regleze volumul de urină.

Citește mai mult

Cum și ce apă bem

Obiceiul de a bea apă rece de la frigider sau cu gheaţă nu este sănătos. Pe de o parte, apa foarte rece blochează digestia, iar pe de altă parte, nu ne permite să deosebim unele caracteristici subtile ale aromei acesteia. Degustătorii rafinaţi susţin că apa minerală trebuie consumată la temperatura sursei. Numai aşa apa îşi dezvoltă toate aspectele gustului şi texturii sale caracteristice.

Citește mai mult